عضو شوید !
اخبار داغ
سلامت روان کودک و نوجوان, مقالات و پژوهش ها

کودک وعزت‌نفس و جلوگیری از قلدری 

ساختن عزت‌نفس یکی از مؤلفه‌های اصلی در جلوگیری از قلدری است. با عزت‌نفس سالم، نوجوانان نه‌تنها اعتمادبه‌نفس بیشتری خواهند داشت، بلکه قادر به شناسایی نقاط قوت ـ و نقاط ضعف ـ خود خواهند بود و احساس خوبی نسبت به خودشان خواهند داشت.عزت‌نفس سالم همچنین به…

انواع رویکردها, رویکردهای روان درمانی

روشهای ارائه خدمات روان درمانی در دنیا 

درمان برای همه با توان‌های مالی مختلف؛ چطور به روان‌درمان‌گرها دسترسی پیدا کنید؟ یافتن درمان‌گری مناسب یکی از مهم‌ترین گام‌ها و اقدامات در خصوص رسیدگی به حفظ سلامت روان است. باید بدانید که بر خلاف مشکلاتی مانند سرماخوردگی یا آنفلونزا، مشکلات مربوط به روح‌وروان نظیر…

رفتار درمانی

رفتاردرمانی شناختی 

رفتاردرمانی شناختی (Cognitive Behavioral Therapy (CBT) رفتاردرمانی شناختی شکل کوتاه‌مدتی از درمان‌های رفتاری است و به افراد مختلف کمک می‌کند تا مشکلاتشان را حل کنند. رفتاردرمانی شناختی راهی برای کشف رابطه میان عقاید، تفکرات و احساسات و رفتارهایی است که به‌واسطه آن‌ها شکل می‌گیرد. از…

روانشناسی انسان گرا, رویکردهای روان درمانی

رویکرد اومانیسم یا انسان‌گرایی 

اومانیسم یا انسان‌گرایی فلسفه‌ای است که عناصر انسانی را بر نگاه به دین، الوهیت و مسائل معنوی ترجیح می‌دهد. انسان‌گرایی ریشه در این عقیده دارد که انسان‌ها مسئولیتی اخلاقی برای پیشبرد زندگی‌ بهره‌ور دارند، ضمن اینکه باید در این مسیر به بهره‌وری دیگران هم نگاهی…

انواع رویکردها, رویکردهای روان درمانی

دیدگاه‌های روانشناسی 

راه‌های مختلفی درباره اندیشیدن به رفتار انسان وجود دارد. روانشناسان از دیدگاه‌های متنوعی برای مطالعه چگونگی تفکر، احساس و رفتار آدم‌ها بهره می‌برند. بعضی از محققان روی مکتب فکری خاصی تمرکز می‌کنند؛ برای نمونه، از دیدگاه زیست‌شناسی به موضوع می‌پردازند. درحالی‌که، بعضی دیگر به سراغ…

انواع رویکردها, رویکردهای روان درمانی

رویکردهای مختلف روان‌درمانی 

به‌طور عمومی، روانشناسان از یک یا چند نظریه روان‌درمانی استفاده می‌کنند. هر نظریه روان‌درمانی مانند نقشه راهی برای روانشناسان است: نظریه‌ها روانشناسان را در مسیر فرایند درک مراجعان، مشکلاتشان و تعریف راهکار هدایت می‌کنند. رویکردهای روان‌درمانی به پنج دسته تقسیم می‌شوند: ۱. روانکاوی و روان‌پویشی…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

مثبت‌نگری به بدن 

مثبت‌نگری نسبت به بدن جنبشی جهانی و اجتماعی است که بر تساوی و پذیرش بدن‌ها در شکل‌ها و اندازه‌های مختلف تمرکز دارد. یکی از اهداف آن به چالش‌کشیدن نگاه اجتماع و به‌ویژه شکل‌های مختلف رسانه درباره بدن انسان است. از آنجایی که توانایی پوشیدن شلوارهای…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

نگاهی به روانشناسی مثبت گرا 

روانشناسی مثبت‌گرا یکی از تازه‌ترین شاخه‌های این رشته است. این حیطه خاص از روانشناسی معطوف به چگونگی کمک به انسان‌ها برای زیستن شادمانه‌تر است. درواقع، تلاش این زمینه از روانشناسی در هدایت انسان‌ها به‌سمت سلامتی و زندگی شاد است. درحالی‌که بسیاری از گرایش‌های دیگر روانشناسی…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

نگاهی به انواع فوبیا 

فوبیا چیست؟ درباره‌اش چیزی می‌دانید؟ فوبیا به ترس‌های فلج‌کننده‌ای گفته می‌شود که ناگهان در مواجهه با یک حیوان، محیط، وسیله یا موقعیت بروز می‌کنند. انواع فوبیا شکل شدیدتری از ترس هستند و زمانی رخ می‌دهند که فرد نسبت به یکی از موارد گفته‌شده به‌طور اغراق‌آمیز…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

نگاهی به انواع اضطراب 

اختلالات اضطراب بیماری‌های روانی جدی هستند که موجب نگرانی یا ترس می‌شوند. این نگرانی یا ترس از بین نمی‌رود و حتی ممکن است در طول زمان وخیم‌تر شود. همه افراد گاهی دچار اضطراب می‌شوند اما، با ابتلا به اختلالات اضطرابی، این حالت به‌طور تقریباً مداومی…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

عزت نفس (بخش سوم) 

آیا امکان دارد که کسی بیش از حد عزت‌نفس داشته باشد؟ عزت‌نفس زیاد مانند عزت‌نفس اندک آسیب‌رسان است. یادتان نرود که میان عزت‌نفس بالا و خودکامگی تفاوت‌هایی وجود دارد. داشتن عزت‌نفس زیاد به معنای خودخواه بودن و خودبرتربینی نیست. کسی که عزت‌نفس بالا دارد نباید…

سلامت روان فردی, مقالات و پژوهش ها

عزت نفس (بخش دوم) 

عزت‌نفس و رفتار اجتماعی عزت‌نفس بالا با رفتارهای اجتماعی هم در ارتباط است. منظور از رفتار اجتماعی اقدامات و کارهایی است که با نیت سود رساندن به دیگران انجام می‌شوند؛ مثلاً ویژگی‌هایی مانند بخشندگی و هم‌دردی، انعطاف‌پذیری و روابط خوب خانوادگی. در سال ۲۰۱۴ میلادی،…